Sokan mondják, hogy csak és kizárólag a nagycsaládosok kapnak kellő támogatást az államtól. Legyen szó akár családi adókedvezményről, családi pótlékról, vagy bármi másról. Lehet, hogy jó hangosan mondogatták az emberek, mert az állam most látványosabban segít azoknak is, akiknek 2 gyermekük van. Íme, a részletek:

A CSOK

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény minden olyan család számára nagy előny, akiknél van legalább egy gyerkőc. Sőt, akik 10 éven belül vállalnak még gyermekeket azok is igénybe tudják venni. Ez az állami támogatás a korábbi SZOCPOL-ra hajaz. Az itt igényelhető összeg mértéke 3 tényezőtől függ:

  • Gyermekeink száma (már megszületett, és/vagy vállalt 10 éven belül)
  • Az ingatlan típusa (új, vagy régi építésű)
  • A lakás mérete (m2 szerinti besorolás)

Ennek függvényében akár 10 millió forintot is kaphatunk az államtól azért, hogy saját ingatlanba költözhessünk. De most elsősorban a kétgyermekesekhez szólunk, ezért számukra az elérhető összegek 1.430.000 forint, vagy 2.600.000 forint. Ez már egy olyan lehetőség, amiért érdemes „lenyúlni és felvenni”.

A kedvezményes hitel, amelyet mellé kaphatunk pedig szintén nagyon remek ajánlat.

A CSOK 10+10 módosítása

Az igazi előny az új CSOK-ban a kedvezményes hitelnél keresendő a 2 gyermekesek számára. Eddig ugyanis egyáltalán nem járt kedvezményes hitel számukra. Ez kizárólag a 3 gyermekes családok kiváltsága volt. Most viszont változott a helyzet.

Már a két gyermekes családok is igényelhetnek a bankoktól kedvezményes hitelt akár 10 millió forint értékben. Ez a hitel pedig kedvezőbb feltételű, mint az alapból piaci körülmények közt elérhető hitelek, és biztonságosabb is.

Csak zárójelben jegyeznénk meg, hogy a 3 gyermekesek már 15 milliónyi kedvezményes hitelt választhatnak, ami még nagyobb anyagi nyereség számukra.

Amennyiben konkrétan utánaszámolunk, akkor láthatjuk, hogy bizony akár több millió forintot is jelenthet nekünk pluszban ez a határozat. Már csak az van hátra, hogy éljünk is vele. Ha bármi kérdésed van, keress fel minket! Legjobb tudásunk szerint támogatunk Téged, a lakásvásárlás nagy projektjében.