Alapvető emberi tulajdonság, hogyha valamit szeretnénk, akkor azt azonnal. 🙂 Pláne, hogyha olyan nagy dologról van szó, mint például az új otthonunk. Sok a macera ilyenkor, sok mindenre kell figyelni, és sajnos sok a hibázási lehetőség, amely mind elvesztegetett időhöz vezethet. Összeírtunk egy olyan „varázstervet”, amely segítségével hibamentesen, és a legrövidebb idő alatt hitelhez jutni.

Az első lépés: hitel előminősítés

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, és jó lehetőség a kezünkben a hitel előminősítés. Ennek segítségével nem szinte vakon vágunk bele az ismeretlenbe, hanem pontosan és precízen, előretervezve.

Lényeg, hogy minket anyagilag átvizsgálnak, mintha hitelt vennénk fel, csak ingatlan nélkül. Eredményként pontosan azt kapjuk meg, hogy mekkora hitelt tudunk felvenni, mekkora futamidő mellett. Sőt, előre tudjuk úgy alakítani a havi költségvetésünket, hogy tudjuk mekkora összeget fordítunk ebből az ingatlanra.

És, ami számunkra még egy nagy előny időt spórolunk meg, hiszen a hitelfelvételnél nem kell ezt a folyamatot újra megcsinálni, amikor ténylegesen hitelért folyamodunk. Sajnos nem minden banknál érhető el ez a szolgáltatás, de azért a legtöbbször igen.

A második lépés: az ingatlan alapos vizsgálata

Az ingatlanon nagyon sokszor csúszik meg, vagy borul be egy lakásvásárlás. Szerencsére a legtöbbször ha elég alaposak vagyunk, akkor szinte biztosan elkerülhetjük ezeket, de most leírjuk, hogy az ingatlannál mire figyeljünk.

Az ingatlanon lehetőleg ne legyen olyan terhelés, amely nem pénzintézet általi. Ilyenek lehetnek a közösköltségek például.

Figyeljünk oda, hogy amennyiben hitel van az ingatlanon, és mi azt kiváltjuk, vagy adott esetben átvállaljuk, akkor pontosan tudjuk, hogy mekkora összeg. És ne feledjük, hogy az adásvételi szerződésben ennek látszódnia kell.

A harmadik lépés: válasszunk fogyasztóbarát hitelt! (javaslat)

A választható hitelek közül most minden kétséget kizárólag a Minősített Fogyasztóbarát Hitel a slágertermék. Számos előnye van egy átlagos piaci hitelhez képest, és ami jelen esetben számunkra nagyon jó, hogy a hitelfelvétel folyamata is gyorsabb lehet.

A sok tulajdonsága közül ugyanis azt keveset emlegetjük, hogy az értékbecslés, és a hitelbírálat között nem telhet el több, mint 15 nap. Pozitív elbírálás esetén, pedig ha teljesítjük a folyósítási feltételeket, 2 napon belül utalnia kell a banknak a pénzt.

A negyedik lépés: az adásvételi szerződés

Sajnos nem egy olyan esettel találkoztunk, ahol azzal kellett szembesülnünk, hogy rosszul lett megírva egy adásvételi szerződés. A bankok ugyanis némileg eltérő elvárásokkal is előállhatnak azzal kapcsolatban, hogy mit kell tartalmaznia a szerződésnek. Itt nagy a felelősségünk, hogy a bank által adott nyomtatványt megmutassuk az ügyvédnek, és le is ellenőrizzük, hogy tényleg minden tétel szerepel-e, és úgy, ahogy ők kérik. Ez a szerződéskötés tipikusan olyan esemény, amelyet csak egyszer kell megcsinálni, de akkor jól.

Az ötödik lépés: Élvezzük az új otthonunkat

Kicsit ugyan előreszaladtunk, de amennyiben ezt a négy fontos lépést betartjuk, akkor akár 2 hét alatt is hitelhez juthatunk. És innen már csak a költözésre, és az új lakás berendezésére kell fókuszálnunk. A tudatos felkészülés eredményeképpen simán számolhatunk azzal, hogy 1 hónap alatt biztosan lezajlik a hitelfelvételi folyamat. Persze a legbiztosabb, hogyha szakértők segítenek végig ezen a folyamaton. Vedd fel velünk a kapcsolatot! Látni fogod, hogy mi azok vagyunk, akikkel tényleg sétagalopp az ingatlan vásárlás.