Bár már nagyon-nagyon régóta vesznek fel az emberek hiteleket, mégis kevesen tudják, hogyan lehet igazán kényelmesen és hatékonyan megoldani ezt a folyamatot. Még mindig sokan vannak, akik bölcsen előre el kezdenek ingatlant nézni, és ez tényleg jó dolog. Aztán az első, vagy második ingatlanban olyan szinten beleszeretnek, hogy minden felpörgetnek, és azonnal vételi ajánlatot tesznek. Ezzel anyagilag nagyon nehézzé téve akár a helyzetet. Kérjük, figyelmesen olvasd el, az alábbiakat!

A türelem aranyat érhet

Bármennyire is nehéznek tűnik, de 20-25, vagy akár 30 év anyagi elköteleződés előtt pontos, és precíz tervezésre van szükségünk. Legyen szó akár havi 20 ezer forintról, vagy akár havi 150 ezerről. Fel kell építeni, hogyan lesz megfelelő lakásönerőnk a hitel felvételhez, meg kell nézni, mekkora hitelre vagyunk jogosultak, az ingatlannak is meg kell felelnie nem csak a mi, hanem a bankok elvárásának is. Ezt összeállítani nem lehet egyik napról a másikra.

Az első lépés az önerős kiépítése. Előre tudunk tervezni az értékpapírszámlával, a lakástakarék pénztárral, és valamilyen szinten a NOK-kal is. Ezek ráadásul valamilyen állami támogatást is magukkal hordoznak, amelyről itt írtunk bővebben.

Hitel előminősítés

Nagyon fontos, és előnyös szolgáltatás a hitel előminősítés. Ez a folyamat arról szól, hogy bemegyünk a bankba és elvégezzük a hitelfelvétel személyes részére vonatkozó folyamatát. Bevisszük a hivatalos banki papírokat, a cége által kiadott jövedelemigazolást és ilyeneket úgy, hogy még nincs meg az ingatlan, amelyet megvásárolnánk.

Ezzel pontosan tudni fogjuk, hogy mekkora hitelt tudunk felvenni, milyen paraméterek mellett. Szabadon meg tudjuk nézni, hogy a futamidő változása milyen hatással van a törlesztőnkre, és a felvehető összegre. Sőt, még egy olyan támpontot is kapunk, hogy mekkora ingatlanban és ingatlan értékben érdemes gondolkodnunk, hogy csont nélkül fel tudjuk venni a hitelt. Ráadásul a bankok ezt tárolják is nekünk akár fél évig is, így ezt a folyamatot nem kell megismételni, amivel időt spórolunk meg magunknak.

Összegezve tehát azt mondhatjuk, hogy a megfelelő lakásönerő, és a hitel előminősítés a kulcsa annak, hogy a legjobban tudjuk megoldani a hitelfelvételt. Ha bármilyen kérdésed van, akkor keress fel minket! Szakértőink mellett a hitelfelvétel nem lesz bonyolult, hanem a lehető legegyszerűbb.