Korábban már értekeztünk a személyi kölcsönökről. Valóban meglehetősen ellentétesek a vélemények róla, amikor szóba kerül. Viszont nagyon úgy fest, hogy egyre népszerűbbek ezek a hitelszerződések. A bankok pedig ezen a téren is igyekeznek a lakosság kedvében járni, és különböző kedvezményeket biztosítani.

Meglepő népszerűség?

Igazság szerint a mostani nagy kereslet a személyi kölcsönök felé egy kicsit meglepő. Alapvetően a legnépszerűbb időszak a szeptemberi és a decemberi szokott lenni. Jellemzően az iskolakezdés, és a karácsony miatt. Idén valahogy mégis több hitelt folyósítottak, mint a karácsonyi slágerszezonban.

Már tavaly decemberben is egy 21,5% személyi kölcsön folyósítás növekedés volt a 2017-es eredményekkel szemben a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint. Ráadásul a hitelösszegek is megnövekedtek. Ez két okra vezethető vissza. Az egyik, hogy növekednek a bérek, és így magasabb összeget tudunk igényelni. A másik pedig, hogy már nem a mindennapi élethez kell pénz, hanem mondjuk egy autó vásárlása, egy lakás felújítás és hasonlók. Ezért különböző bankok, különböző kedvezménnyel csalogatnak minket!

A kedvezmények

Először is azt javasoljuk, hogy látogass el a személyi kölcsön kalkulátorhoz, és nézd meg, milyen lehetőségeid vannak. Érdekes különbségeket fogsz találni.

A Cetelem Bank például április 2-ig 0%-os folyósítási díjjal csábít minket magához. Ezzel persze a THM jelentősen csökken.

A Kinizsi Banknál szintén 0 forintos a hitelbírálati és folyósítási díj. A Magnet Bank pedig egészen június 30-ig nem számol fel folyósítási költséget.

Vannak, akik viszont kamatkedvezményekkel próbálnak inkább a kedvünkben járni. Az OTP például akár 2% kamatkedvezményt is megad számunkra. Ráadásul náluk van egy online kupon is, amellyel tovább 1%-ot tudunk faragni a költségekből. A Raiffeisen Bank is 6-10 százalékpontos kedvezményt ad bizonyos feltételek teljesülése mellett.

A Sberbank pedig árgaranciát ajánl. Ennek lényege, hogyha a hitelfolyósítást követő 5 napon belül kedvezőbb kondíciókkal rendelkező szerződésre benyújtjuk az igényünket, akkor a bank a kedvezőbb feltételekre módosítja a szerződést.

A személyi kölcsönöknél is könnyű félreérteni bizonyos dolgokat, ezért keress fel minket! Minden apró részletet megmutatunk és elmagyarázunk, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.