Vészesen közeleg 2019. július elseje. Talán már nincs is olyan ember az országban, aki ne tudná, hogy indul a Családvédelmi Akcióterv. Viszont a hozzánk beérkező megkeresések alapján azt látjuk, hogy sokan nincsenek mindennel tisztában. Éppen ezért tegyünk tisztába egy-két dolgot!

Tévhitek a babaváró hitelről

A Babaváró hitel az nem egy állami támogatás, hanem egy hitel. Nem is az Államkincstárban kell igényelni, hanem a bankoknál. Az állam mindössze fedezetet nyújt helyettünk, és kamattámogatást. Ennek persze feltételei vannak, amelyekről itt tudsz pontosabb infót szerezni.

Sokan csak Babaváró 10 millióként ismerik. Ez viszont nem azt jelenti, hogy csak 10 millió forintot lehet felvenni. A 10 millió forint mindössze a maximum, amelyet ennek a lehetőségnek a keretein belül kaphatunk.

És az egyik legfontosabb a Családvédelmi Akcióterv nem egyenlő a babaváró 10 millió forinttal. Számos másik pontja van, amely érinti a családokat. De az tény, hogy ez a legnépszerűbb eleme ennek az intézkedési csomagnak.

Mi egyéb lehetőség van még?

Először is itt van nekünk a 3 gyermeket nevelő családok autóvásárlási támogatása is. Ennek keretén belül 2,5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapunk, hogyha egy új 7 üléses autót vásárolunk. Ennyivel kevesebb hitelt kell tehát felvenni. 🙂

Ami viszont a lakáshiteleket illeti, egy fontos pont mellett hajlamosak vagyunk elmenni, pedig nagyon hasznos azoknak, akiknek már van hitelük.

Az állam ugyanis 1 millió forintot vállal át a jelzáloghitelből, hogyha megszületik a második gyermek. Ennél is komolyabb 4 millió forintot vállal át, a harmadik gyermek születésénél.  Az utána születendő gyermekek után pedig újabb 1-1 millió forinttal számolhatunk.

Erre mindenki nagyon figyeljen oda.

Az sem mellékes, hogy a Családi Otthonteremtési Kedvezmény már használt lakásra is fordítható, és nő az összege is.

Úgy gondoljuk, hogy ezek azok a legfontosabb dolgok, amelyekre mindenképpen nagyobb hangsúlyt kell fektetni, mert sokan nincsenek vele tisztában. Ha bármi kérdésed merült fel, keress meg minket bátran! Mi minden hasznos információt elmondunk, hogy jól tudj dönteni.