Életünk során előbb, vagy utóbb hitelhez folyamodunk valamilyen oknál fogva. Sőt, akadnak olyanok is akiknek párhuzamosan több hitele fut. Tudjuk, hogy ilyen előfordul, és ezzel nincsen baj. Viszont ilyenkor is van mit tenni, hogy jobban járjunk anyagilag. A megoldás, hogy a sok hitelt gyúrjuk egybe. Ez hogyan lehetséges?

Milyen hiteleink lehetnek?

A hitel piac nem a legszűkebb, és így számos szerződés típusból választhatunk. Először is itt van nekünk a legnagyobb horderejű jelzáloghitel. Ez ugye a lakással kapcsolatos elképzeléseinket segíti. Ezen felül itt vannak nekünk a személyi kölcsönök, amelyből számos célunkat elérhetjük, ezekről itt írtunk bővebben. A hitelkártya is elég gyakori a magyar lakosság kezében, amelyet célszerű okosan használni. És akkor még nem is érintettük az áruhiteleket, hitelkereteket.

Szóval számos olyan hitelkonstrukció adódik, amellyel rendelkezhetünk.

Ezért gyúrjuk őket egybe!

Amennyiben van rá lehetőségünk, akkor biztosan jobban járunk, hogyha ezeket összehozzuk egy szerződésen belül, mintha külön-külön rendeznénk. És itt nem csak az utalási költségekre gondolunk, bár az is szembetűnő tétel.

Számoljuk ki egy példán keresztül, hogy miért is éri meg nekünk ez a folyamat!

Ha van egy 12 millió forintos, 20 éves jelzáloghitelünk, az a hitel.hu kalkulátora szerint is több 62 ezer forintunkba kerül havonta. De tételezzük fel, hogy egy átlagos hitelünk van nem a legolcsóbb, és ezért számoljunk havi 69 ezer forintos törlesztőrészlettel!

Ehhez jön hozzá, egy 1 millió forintos személyi kölcsön (6 éves), amely a személyi kölcsön kalkulátor szerint legolcsóbb 17 forint havi szinten, számoljunk 19 ezerrel!

És legyen egy 300 ezer forint hitelkeretünk. Valamint egy 500 ezer forintos áruhitel, amelyre havonta 50 ezer forintot.

Mielőtt egybegyúrnánk a kamatok: jelzáloghitel- 3,62%, személyi kölcsön-11,56%, áruhitel 29,33% Ebből már látszik, hogy mi a dörgés J

A 13,8 millió forintos hitelünkre a hitel.hu kalkulátora szerint (beállítva célként a hitelkiváltást) akár 71 ezer forintból is letudhatjuk, szemben a 138 ezer forinttal. Na ezért keress fel minket! Mi ilyen ügyletekben is a segítségedre vagyunk.