Nagyon sokat gondolkoztunk azon, hogy mi is az oka, hogy az embereknek. a lakás megtakarítás fogalma egybeolvadt a lakástakarékokkal. Tény, hogy már 20 éve szinte változatlanok a feltételek. De mégis mi az igazi népszerűség oka? Azt hisszük megtaláltuk.

A stabilitás

Ahogy a bevezetően is írtuk 20 év az szép idő. Aki ennyi ideig változatlanul jó feltételekkel kínál szerződést, az jól csinálja.

A másik nagy előny, amelyre a magyar embereknek szükségük van, az nem más, mint az, hogy előre fixen le van írva, hogy mikor mennyi pénzt használhat fel.

Adódnak más jó lehetőségek is (ilyen például az értékpapírszámla), ahol akár magasabb nyereséget is el lehet érni, de ott ugyebár nincsen kőbe vésve, hogy pontosan mekkora összeget költhetünk lakásra 5-6 év múlva. A lakástakarékoknál igen.

Az állami támogatás

Önmagában az állami támogatás nem elég, hiszen a NOK még messze nem olyan népszerű, mint a lakástakarék pénztárak. Viszont azt kár lenne kétségbe vonni, hogy mennyire fontos és vonzó, hogyha az államtól ingyen kapunk pénzt.

A lakástakarékok esetén ez 30%, éves szinten akár 72 ezer forint. Mivel 10 éves a leghosszabb futamidő, amelyet választhatunk, ezért egy szerződés után ez az összeg legfeljebb 720 ezer forint. Fontos, hogy egy szerződésre… Már írtuk, hogy egy családon belül, több szerződést is köthetünk, tehát egy átlagos 4 fős család esetén ez a szám megnégyszereződik, azaz akár 2.880.000 forintot ad az állam a saját lakáscéljainkra. Ez kinek nem kell? J

Már alacsony összegtől is

Bár nem ez a legfontosabb szempont sokaknak, de akadnak olyanok, akik tényleg csak 5-10 ezer forintot tudnak havi szinten félretenni a lakáscélukra. Egy kisebb felújításra simán összejöhet így is a pénz. És míg a megtakarításos életbiztosítások esetén mondjuk erre nincsen lehetőség, addig a lakástakarékoknál igen.

Összegezve tehát mi ezekben látjuk az „eltépék” népszerűségének az okát. És akkor még említést sem tettünk a relatív rövid futamidőkről. Neked van már lakástakarékod? Ha nem akkor, gyere keress fel minket! Mi segítünk a teljes ügyintézésben, és tervezésben is.