Sokak megörültek, amikor megtudták, hogy jön a Babaváró hitel. Ennek persze több oka is lehet, amely a Babaváró hitel feltételeiből fakad, Mi most konkrétan egy opciót ragadtunk ki belőle, és erről fogunk részletesebben írni. Elő a papírt, tollat, kalkulátort, és számolj velünk! Meg fogja érni, meglátod!

Kiemelve egy nagy előnyt

Szerintünk, és a megkérdezett ügyfeleink véleménye szerint is nagyon nagy előny, hogy nem kell fedezetet adni a hitelre, és kamatot sem kell fizetni. Konkrétan ez azt jelenti számunkra, hogy havi 50 ezer forint fülé nem is mászhat fel a törlesztőrészletünk. De ez miért annyira nagy szó?

Számoljunk utána egy kicsit!

A hitel.hu oldal kalkulátora szerint, hogyha felveszünk 20 éves távra 10 millió forintot, akkor az első ajánlat szerint 58.821 forintot törlesztünk vissza. Az ajánlat a Budapest Bank Forint Alapú Piaci Kamatozású Lakáshitel 5M-19,99M Kamakedvezmény2 (cseppet sem rövid nevű) ajánlata.

Ez azt jelenti, hogy havi szinten 8 ezer forinttal vagyunk beljebb. Összesen a kalkulátor szerint 14,301,853 forintot fizetünk vissza, azaz 4 millió forinttal többet. És akkor még arról az esetről nem is beszéltünk, hogy 2 vagy 3 gyermekünk születik, és még 10 milliót sem kell teljesen visszaadni. Éppen ebből adódik az ötlet, hogy váltsuk ki a hitelünket a Babaváró hitellel!

Ha korábban vettél fel hitelt, akkor simán lehet, hogy egy 10 millió forint hitelre akár 70-80 ezer forintos havi törlesztésed is lehet. Ebben az esetben mondani sem kell, hogy mennyit spórolsz az ügyleten. De mi van, ha több a tartozásod, mint 10 millió forint?

Egy 20 éves 4%-os kamatlábú 15 millió forintos hitelnek havi szinten 90.897 forint a törlesztése. Tegyük fel, hogy ezt fizeted 5 éve, és így most 12.338.336 forint, amivel még tartozol. Ha ezt ide betörleszted, akkor 2,3 millió tartozásod marad, amelynek a havi törlesztése a mai feltételek mellett már 11 ezer forinttól elérhető. Így havi 61 ezer forintba kerül majd, ami eddig 90-be. És akkor még nem is jöttek a babák születése utáni kedvezmények.

Érdekelnek ilyen, és ehhez hasonló ötletek? Akkor keress fel minket! Mi azon vagyunk, hogy Te anyagilag a legjobban járj.