Maga a hitelfelvétel folyamat leírva még talán egyszerű, na de a valóságban messze nem az, ezt mi is jól tudjuk. Számos helyen elakadhatunk a folyamatban, mondhatni sok a buktató. Ráadásul az a fránya folyamatos bankba rohangálás…  Nos, úgy néz ki egyes bankok meghallgatták sokak imáit, és amennyire lehet eltekintenek a személyes jelenléttől. Jöjjenek a részletek!

A fejlődés folyamatos

Igazság szerint elkerülhetetlen, hogy a bankok is jelentős fejlődésen menjenek keresztül, mármint az online térnyerés tekintetében. Hiszen egy klasszikus versenypiacról van, így aki lemarad, az nagyszámú ügyféltől esik el. Korábban már írtunk arról, hogy jelentős előrelépésnek leszünk tanúi hamarosan, ezért most megnéztük, hogy mi is a helyzet.

Már az emberek tájékozódnak és számolgatnak mielőtt bemennének egy bankba. És ez így is helyes, hiszen az olyan oldalak, mint a hitel.hu könnyedén elérhető, és rávilágít arra, hogy mekkora különbségek vannak egyes bankok között.

De ettől függetlenül még be kellett menni a bankba, hogy elindítsuk a hitelfelvétel folyamatát legyen szó akár személyi kölcsönről, akár egy jelzáloghitelről. Most már nem mindenhol van erre szükség.

4 bank nagyot lépet előre

Az már teljesen evidens, hogy időpontot lehet kérni minden banknál, és számos egyéb adatot is megadhatunk előre, amelyek gyorsítják a folyamatokat, de 4 bank mégis előrébb tart a többieknél. Nem árulunk zsákbamacskát, ez a négy bank a CIB, a Cofidis, a K&H és az OTP.

Ők azért is juthattak előrébb, mert náluk megoldott a videós azonosítás. Az adatvédelem, vagyis a GDPR szerinti védelemnek nagyon nehéz megfelelni ilyen ügyintézés esetén, de úgy néz ki, hogy a fenti bankoknak sikerült megtalálni a megfelelő megoldást.

Sőt, közülük nem is egy bank azt mondja, hogy a teljeskörű hiteligénylés sikeressége esetén (személyi kölcsönről beszélünk), akár már fél órán belül, de átlagosan egyetlen napon belül a számlánkra kerül a pénz.

Nos, úgy látszik, hogy a jövő tényleg elkezdődött. Mi örülünk az ilyen jellegű fejlesztéseknek, hiszen mindenki nyer vele. Viszont mielőtt rohannál át egy másik honlapra előtte vedd fel velünk a kapcsolatot! Nagyon nem mindegy, hogy melyik honlapon fogsz kikötni.