Bár rendkívül egyszerűnek tűnik a kérdés, közel sem ilyen egyértelmű a válasz. Ha így lenne, akkor nem hallanánk olyan sok negatív dolgot a bankokról, a hitelezésről, a hitelfelvételről. Továbbra is azt gondoljuk, hogy nem utólag érdemes panaszkodni, hanem előre gondolkozni, és tenni. Mutatjuk, hogy konkrétan mire gondolunk!

Nem kapkodunk

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy ne legyünk türelmetlenek. Persze igen, amikor meglátjuk azt a lakást, vagy házat, amelyben már egyből beleszeretünk, és lelki szemeinkkel már be is rendezzük, nehéz megvalósítani a türelmességet. Ilyenkor szokás belefutni olyan esetekbe, hogy túlvállaljuk magunkat, a hitel nagyságát tekintve, vagy meg sem kapjuk, mert nem elég önerőt tettünk össze.

Arról már nem is beszélve, hogy a kapkodásban egy-egy iratot kihagyhatunk, elfelejthetünk egy-egy dolgot megnézni akár az ingatlannal kapcsolatban.

Javaslat: A gyorsaság és a kapkodás nem ugyanaz. Ne kapkodj!

A hitelpiaci áttekintés

A lakáshiteleket jellemzően 20, vagy annál hosszabb időtávra vesszük fel. Egy ilyen hosszú távú szerződés igenis alapos utánjárást igényel. Ahogy az oldalon már írtuk sokan sajnos egy ruhát jobban megvizsgálnak, mint egy hitelt. Pedig azt a ruhadarabot nem 20-30 évig fogjuk hordani.. A megoldás első körben a hitelkalkulátor használata. Felelőtlenség lenne a szerencsére bízni (jelen esetben a számlavezető bank választására gondolunk) azt, hogy hol vegyük fel a lakáshitelünket. Erre az egyik legjobb példa az „Érdekes különbségek a hitelek között” címmel írt korábbi cikkünk is.

Javaslat: Használd a hitelkalkulátort!

Nem árt a szakértelem

Nem azt állítjuk, hogy a hitelfelvétel olyan nehéz, mint az agysebészet, de rengeteg kis banánhéjon el lehet csúszni. Pont ez az indok arra, hogy érdemes szakértők segítségét kérni. Arról nem is beszélve, hogy számos olyan egyéb ötlettel is tudnak támogatni, amelynek köszönhetően több millió forint marad a Te zsebedben. Ne is várj, keresd fel szakértőinket! Így garantáltan jó kezekben lesz szakmailag az ingatlanvásárlás, és nem fogsz azok közé tartozni, akik panaszkodnak a hitelekre, a hitelfelvételre.