Mindössze arra szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy mekkora különbségek vannak az egyes hitelek között. Ezzel persze semmi baj nincsen. mi mindössze annyit szeretnénk, hogy Te ennek a nyertese legyél, és ne az, aki ezt elbukja. Mutatjuk, hogyan csináld!

A hitelek alapjai

Azt fontos tudni, hogy nem csak a mi rigolyánk, hogy a hiteleket össze kell hasonlítani. Ezt mi sem mutatja jobban, mint az a cikkünk, amely megmutatja, hogy egy bank több ajánlata között mekkora különbségek vannak. Tehát nem csak a különböző bankok között spórolhatunk milliókat, hanem bankon belül is. Itt jellemzően a kamatok, és még inkább a kamatperiódus okozza a különbséget. De számoljunk is egyet!

11 millió forintos hitel

Először is számoljunk egy sima 11 millió forintos 20 éves hitelt, és állítsuk be a kalkulátorban, hogy bankonként csak a legkedvezőbb ajánlatot mutassa! Legfelül így megkapjuk a Budapest Bank Forint Alapú Piaci Kamatozású Egyenlítőhitele (Kamatkedvezmény 4), amelyre havi szinten 62.447 forintot kér tőlünk a bank. A THM 3,31%, és így az összes visszafizetendő 14.953.605 forint.

Legalul pedig az OTP lakáshitel 5M-tól hitele már más összeget mutat. Konkrétan 70.850 forint a havi törlesztő 4,83 százalékos THM mellett. Az összes visszafizetendő pedig 17.131.234 forint. Itt már rögtön tapasztalhatunk egy 2,2 millió forintos különbséget. (Ritkaság, hogy míg az olcsóbb hitelnek 6 hónapos a kamatperiódusa, addig ez utóbbinak csak 3 hónap)

Nézzük meg, hogy mi történik, ha az összes ajánlatot megnézzük, és nem csak a bankok legkedvezőbb ajánlatát!

A Budapest Bank hitele értelemszerűen nem változik, ugyanazokkal a feltételekkel jelenik meg. Viszont a legalsó, vagyis legdrágább hitelnél már más a helyzet. Az OTP Bank fix 20 lakáshitelének a törlesztője 95.627 forint. A THM 8,89% és az összes visszafizetendő 22.967.760 forint.

Igen jól látod, ez bizony 8 millió forinttal drágább hitel (igaz itt 20 éves a kamatperiódus). Azért, hogy ilyen hiteleket elkerülj, használd a hitel.hu kalkulátorát és keress fel minket! Segítünk a kapott eredményeket értelmezni, és megtalálni az ideális megoldást.