Nem győzzük hangsúlyozni, hogy milyen fontos, hogy megfelelően tájékozódjunk, mielőtt belevágunk egy lakásvásárlásba. Megfelelő nagyságú önerőt kell kiépítenünk, aztán meg kell találni az ingatlant, amelyet meg szeretnénk szerezni, és ha ez mind meg van, akkor meg kell találni azt a hitelt, amelyet 10-20, vagy akár 30 évig fogunk törleszteni. Ebben nyújt óriási segítséget a hitel.hu kalkulátora. Ismerd meg közelebbről.

Az alapok

Ha semmi extrát nem állítunk be a kalkulátorban, akkor rögtön egy használt lakás vásárlásával kezdünk, ahol 5 millió forint a hitel összeg 5 millió forint 20 évre, azaz 240 hónapra. Az ingatlan vételára 15 millió forintra van beállítva, az igazolható jövedelem pedig 150 ezer forintra. Innen már csak a keresés gombra kell kattintani, és már adja is ki a jobbnál jobb ajánlatokat a hitel.hu kalkulátor.

Viszont a „Keresés” gomb fölött még számos érdekes beállítást tudunk használni. Nézzük meg őket!

Speciális beállítások

Rögtön az első opció az „extra kedvezmény- banki termékkel”, ezt érdemes bepipálva tartani, és az ajánlat mellett le is van írva, hogy milyen feltételekkel kapunk előnyöket.

A következő a „CSOK is érdekelne”. Ha ezt bepipáljuk, akkor meg kell jelölnünk a gyermekek számát, az ingatlan méretét, és hogy lakás vagy ház. Így már a nekünk megigényelhető CSOK is benne lesz a kalkulációban. Értelemszerűen annak érdemes ezt választania, aki élhet ezzel a lehetőséggel.

Alatta pedig kiválaszthatjuk, hogy csak támogatott hiteleket mutasson a kalkulátor, vagy az összeset.

A második oszlopban is találunk érdekes lehetőségeket, mint például a kamatperiódus választás. Korábban sokat írtunk arról, hogy milyen fontos a kamatperiódus, itt találod a részleteket! Az összehasonlítás szempontjából kimondottan fontos, hogy azonos jellegű hiteleket vizsgáljunk meg, így kapva reális képet.

Alatt javasoljuk, hogy minden bank ajánlatát tekintse meg (vagyis ez legyen kipipálva), illetve érdemes nem csak a bankok legjobb ajánlatát megnézni, persze ez már csak ajánlás.

A lényeg, hogy használd a hitel.hu kalkulátort, mert látni fogod, hogy több millió forintot spórolhatsz meg vele. Ha bármi kérdésed van keress minket bátran! Legjobb tudásunk szerint fogunk segíteni.