Nagyon sok cikkünkben említettük, hogy bizony van egy kedvenc szolgáltatásunk a banki lehetőségek között, amellyel egyelőre nem túl sokan élnek. De igazság szerint mindenhol csak megemlítettük, kicsit írtunk róla. Arra gondoltunk, hogy most itt az ideje egy olyan cikknek, amely kizárólag erről a remek lehetőségről szól. Ha elolvasod ezt a cikket, biztosan Te is élni fogsz vele.

Mi szokott gondot okozni a hiteleknél?

Nos, ha őszinték akarunk lenni (márpedig mindig azok szeretnénk), akkor számos helyen megcsúszhat egy hitelfelvétel. Ez lehet időbeli csúszás, vagy, hogy egy anyagilag kedvezőtlenebb hitelbe csúszunk, sőt, legvégül még az is lehet, hogy nem jutunk hitelhez.

Legtöbbször azonban a jövedelem mértéke, az esetleges KHR listás szereplés, vagy az ingatlan hitelképessége jelenthet akadályt. Hogyan tudjuk ezeket a problémákat a lehető leghamarabb elkerülni? A válasz egyszerű: hitel előminősítéssel.

A részletek, avagy, mi is ez az előminősítés?

Szinte minden banknál létezik egy ilyen szolgáltatás. A szerepe az, hogy a hitel minél gyorsabban, és biztosabban folyósítható legyen. Hiszen mint tudjuk, a bankoknak is az a célja, hogy a pénzt kölcsön adja (kamatért cserébe), és ne nála „parkoljon”.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy besétálunk a bankba, és úgy teszünk mintha konkrétan meg szeretnénk venni egy ingatlant. Persze azért szóljunk, hogy ez egy előminősítés! 🙂 Ilyenkor a bank bekéri az összes ránk és a jövedelmünkre vonatkozó formanyomtatványt, és megvizsgálja.

Ennek eredményeként pontosan tudni fogjuk, hogy mekkora havi törlesztő részletet vállalhatunk be legfeljebb, és ezáltal azt is, hogy pontosan mekkora hitelt tudunk felvenni. Ha a szívünkre tesszük a kezünket, tudjuk, hogy ez bizony óriási segítség.

Innentől fogva már csak olyan ingatlanokat fogunk megnézni, amelyről tudjuk, hogy meg tudjuk venni, és nem fogunk felesleges köröket futni.

Ehhez még plusz egy jó pont, hogy a bankok ezeket az adatokat akár 6 hónapig is tárolják, tehát, amikor a tényleges hitelfelvételre kerül a sor, akkor nem kell újra begyűjteni ezeket az adatokat, papírokat. Ezzel nem csak biztosabb, hanem jóval gyorsabb is lesz a hitelfelvétel, hiszen csak az ingatlant kell megvizsgálnia a banknak.

Ugye, hogy ez Neked is hasznos szolgáltatás?

Keress fel minket! Tőlünk csak olyan tippeket, és ötleteket kapsz, amely valóban segít Téged. Mind az idő tekintetében, mind pedig anyagilag.