Ahogy az internet létrejött és elkezdett fejlődni számos iparágat megmozgatott. Számunkra az egyik legnagyobb előnye, hogy létrejöttek a különböző összehasonlító, és kalkuláló programok. Olyan szinten egyszerűbbé, biztosabbá teszi a hitelekkel kapcsolatos információk megszerzését, hogy az el se hinnénk. Nézzük meg, hogy milyen fontos dolgok azok, amelyeket a kalkulátornak köszönhetünk.

Hogy több millió forint különbségek vannak

Aki felmegy a hitel.hu kalkulátorára, az elsősorban arra kíváncsi, hogy hol tud a legolcsóbban hitelt felvenni. Ebben a kalkulátor ténylegesen nagy segítséget tud nyújtani. Viszont még mindig azt mondjuk, hogy akadnak olyan fontos tényezők (például a kamatperiódus), amelyekkel nem árt tisztában lenni, hogy megfelelő döntést tudjunk hozni.

Így az első tény, amelyet a kalkulátornak köszönhetünk, hogy pár kattintás után megláthatjuk, hogy mennyire ne a reklámoknak higgyünk, hanem a konkrétumoknak. Egy átlagos 20 éves 10 millió forintos hitel esetén nem mindegy, hogy havonta 52 ezer forintot törlesztünk, vagy pedig 86 ezret. Viszont érdekes az is, hogyha minden paramétert ugyanarra állítunk, vajon akkor is ekkorák a különbségek? A választ itt találod.

Bankon belül is nagy különbségek

Külön cikket szenteltünk annak, hogy megmutassuk ezt a témát. Bár az ember elsőre azt gondolná, hogy vannak jó bankok és kevésbé jók. Nos, ez nem így van. Vannak jó banki szolgáltatások, és vannak kevésbé. Ez így pontos. Éppen ezért, amikor gyakran kérdezik tőlünk, hogy melyik bankban érdemes hitelt felvenni, mi nem tudunk egyértelmű választ adni. Nagyon sok minden függ az adott paraméterektől (futamidő, hitelösszeg, kamatperiódus, kereset, stb..). De éppen ezért jó, hogy van a hitel.hu kalkulátora.

Segít a tervezésben

Mégis számunkra az egyik legnagyobb pozitívuma a kalkulátoroknak az a tervezhetőség. Ez alatt az értjük, hogy egy kalkuláció segítségével meg tudjuk nézni, hogy nagyjából mekkora hitelt vehetünk fel. Mekkora ingatlanárban gondolkozhatunk.

Így a hitelfelvétel nem egy gyors elkapkodott, és főleg a szerencsés (is) múló esemény lesz, hanem egy pontosan megtervezett folyamat. Ha még kevesebbet szeretnél kockáztatni, akkor pedig keress fel minket! Ott segítünk, ahol tudunk.