Bár az oldalunkon elsősorban a lakásvásárlásról, és a hozzá kapcsolódó támogatásokról, megtakarításokról szoktunk írni, azért nem csak ez létezik. Számos olyan egyéb banki hitel konstrukció is elérhető jelenleg a magyar piacon, amellyel érdemes kicsit behatóbban foglalkozni. Az egyik ilyen a személyi kölcsön, és mi ezt most egy kicsit részletesebben be is mutatjuk számodra.

Ki kaphat személyi kölcsönt?

Mielőtt még sokan örvendeznének ez sem egy olyan hitel, amelyet bárki megkaphat. Ugyanúgy, ahogy egy lakáshitel esetén itt is fontos, hogy ne szerepeljünk a KHR listán. Még mindig sokan bárlistának hívják. Mondjuk a lényege ugyanaz, hogyha szerepelsz rajta, akkor nem vagy hitelképes, és a bankok nem adnak neked hitelt. Személyi kölcsönt sem.

Mitől függ, hogy mennyi pénzt kaphatunk?

Rögtön az első kritérium, hogy kaphatunk-e hitelt. Ezt az előbb megtárgyaltuk. Ezen felül pedig kizárólag a jövedelmünk határozza meg, az általunk felvehető maximális személyi kölcsönt. Hogyha pontosan szeretnéd tudni, hogy Te mekkora személyi kölcsönt vehetsz fel, akkor használd a hitel.hu személyi kölcsön kalkulátorát! És itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy elmondjuk: A személyi kölcsönök között is adódhatnak jelentős különbségek. Ezért ne mondj igent, rögtön az első szembejövő ajánlatra!

Mi a fedezet?

Igazság szerint itt semmilyen fedezetet nem adunk a banknak. Sokan éppen ezért autót is személyi kölcsönből vásárolnak meg. Az autóhitelnél fedezetül kell adni az autót, míg a személyi kölcsönnél nem.

Pont ez az oka annak, hogy magasabbak egy személyi kölcsön kamata, mint egy jelzáloghitelé. Hiszen ott, ha minden kötél szakad, és beborul a hitel, akkor a bank megkapja az ingatlant. Itt viszont legfeljebb annyit tud tenni a bank, hogy behajtót küld, és KHR listára tetet minket. De ez senkinek nem célja.

Mire fordíthatjuk a pénzt?

A személyi kölcsönnél semmilyen megkötés nincsen arra vonatkozóan, hogy mire fordítsuk a pénzt. Sokan ezért is kedvelik. A legkedveltebb felhasználások között szerepel a műszaki- és háztartási berendezések vásárlása, és a nyaralás is. Valamint a fent is említett autóvásárlás. Éppen ezért fokozottan figyelj oda, hogyha felveszel ilyen hitelt, akkor ne felesleges dolgokra szórd el a pénzt.

Bővebben részletekért keress fel minket! Segítünk megtalálni Neked az ideális személyi kölcsönt.